«

»

apr 10

Studiebyer: Aarhus

I denne serie kigger vi nærmere på Danmarks studiebyer for at give dig et indblik i, hvad du som studerende kan forvente af de forskellige metropoler.

Aarhus bliver ofte betragtet som Danmarks bedste studieby med de fleste ting inden for kort afstand. Byen er fuld af muligheder, og når der er lavvande på kontoen, er det heldigvis nemt at finde gode tilbud og studievenlige priser på Strøget. Men hvor meget er der egentlig at spare, og hvad kan du glæde dig til, hvis du vælger at læse i Jyllands ukronede hovedstad? Få svaret her, hvor du blandt andet også finder ideer til hvad du kan opleve som studerende i Aarhus.

Kulturelle seværdigheder, der tilbyder studierabat

En by som Aarhus har meget at byde på, når det kommer til oplevelser, aktiviteter og andet sjov. Et af de helt store steder, som hvert år tiltrækker mange turister er Den Gamle By, hvor du kan komme på en tidsrejse tilbage til fortiden og se, hvordan folk boede før i tiden. Du kan møde mennesker, der forestiller at leve i gammel tid og noget helt specielt er at opleve byen når julen banker på døren. Prisen på entre til Den Gamle By afhænger af sæsonen, men du kan spare et sted mellem 25-60 kr. på din billet.

 

En anden ting man nærmest skal opleve i Aarhus er kunstmuseet Aros, hvor der er tænkt på alt og hvor intet er tilfældigt. Museet rummer både egen samling på over 9.000 værker og særudstillinger med verdenskunstnere. Med den ikoniske regnbue ’Your rainbow panorama’ på toppen kan du få et unikt og farvestrålende udsyn ud over hele byen. For alt dette skal du som studerende kun af med kr. 100, hvilket betyder at du sparer omkring kr. 30. Hvis du tænker, der er mulighed for at du kommer til at besøge museet mere end en gang, kan du for kr. 200 tegne et årskort og blive medlem af ARoS Klubben. Dette inkluderer at du igen og igen kan besøge museet med en gratis ledsager.

 

Aarhus Teater finder du i hjertet af Aarhus, og som Danmarks største landsdelsscene byder de årligt mange tusinde tilskuere velkommen. Som studerende kan du, se alle teaterets forestillinger for kr. 50, hvor mange billetter normalt koster helt op mod kr. 455. Så hvis du vil have en hygge aften med kæresten eller i selskab med en god veninde, er der her mulighed for god underholdning, der er billigeren end at tage i biografen.

Gratis arrangementer og seværdigheder

Selvom Aarhus er Danmarks anden største by, har byen mange grønne oaser og flotte parker. Marselisborg Mindepark, Botanisk Have, Væksthusene, Universitetsparken og Risskov er blot få af mange. Og alle disse fantastiske steder har det til fælles, at det ikke koster noget.

Er der noget bedre end at få styrket lattermusklerne til et par sjove komikere? Ja, det skulle da lige være hvis det samtidig var helt gratis. Og det er det faktisk hos Alberts, der på Store Torv huser stand up i hverdagene ganske gratis.

Musikhuset i Aarhus byder hvert år på en lang række forestillinger, som alle har musikken i centrum. Der er noget for enhver smag, og koncertstedet har en masse forestillinger som man skal betale sig fra, men hvis man holder øje med deres kalender, finder man også en lang række forestillinger, som er ganske gratis.