Rigtig mange vælger at klare deres flytning selv. Her får man hjælp af familien eller gode venner, og man flytter altså selv hele indboet til den nye bolig.
[Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de omtalte virksomheder, eller de virksomheder, der linkes til]
Dog er der også mange, der vælger at bestille et flyttefirma til den store begivenhed. Her kan man vælge totalløsningen, hvor et flyttefirma både pakker ned, flytter og pakker ud, eller man kan vælge blot at lade flyttefirmaet transportere indboet. Uanset hvordan du vælger at gribe din flytning an, kan du i denne artikel få nogle gode råd til din næste flytning. Herved bliver du helt klar til den store begivenhed og klar til at starte dit nye kapitel.
Forberedelsen, inden du skal flytte
Man kan ikke bare flytte – det kræver masser af forberedelse inden. Først skal du have ryddet op i dine ejendele. Her er det en god idé at sørge for at få ryddet grundigt ud, så du ikke slæber ting med til din nye bolig, som du egentlig slet ikke skal bruge. Herefter er det godt at lave en form for ”køreplan”, der skitserer, hvordan indboet rent praktisk skal transporteres til den nye adresse.
Overvej gerne, hvornår tingene senest skal være pakket ned, og hvornår selve flyttedagen skal ske. Kan du klare det hele på én dag, eller skal flytningen spredes ud over flere dage? Er der ikke plads til alle dine ting i den nye bolig, bør du gennemtænke, hvordan opmagasineringen skal foregå. Derudover skal du finde ud af, hvilket transportmiddel du skal anvende til flytningen, samt hvilke ting der først skal flyttes.
Hvem skal hjælpe med hvad?
Tanker omkring, hvem der skal hjælpe med hvad til flytningen, er ligeledes vigtige. Det kan godt være, at du kan få hjælp af fire søde veninder, men kan de rent faktisk bære tunge møbler? Her kan det være bedre at bestille hjælp til flytningen hos et flyttefirma. Der er ingen grund til at overbelaste dine veninders eller din egen ryg, hvis I alligevel ikke har kræfterne til at få alt indboet flyttet.
Ønsker du alligevel selv at stå for hele flytningen, bør du sørge for at få ”booket” mange medhjælpere. Hellere at I står lidt for mange mennesker til flytningen, end at der ikke er hænder nok. Slutteligt bør du overveje, hvem der skal pakke tingene ned i den gamle bolig, og hvem der skal tage imod tingene i den nye bolig. Dette vil alt sammen gøre selve flyttedagen langt mere overskuelig og struktureret.
Sørg for at have flyttekasser i flere størrelser
Det er nemt at blive fristet til blot at købe en masse flyttekasser i samme størrelse. Dette kan virke som en billig og nem løsning, men faktisk fungerer det ikke så godt i praksis. Du bør have flyttekasser i forskellige størrelser, så du kan tilpasse flyttekasserne efter indholdet. Tøj vejer ikke meget, og derfor kan du sagtens fylde en kæmpestor kasse med meget tøj. Bøger vejer derimod meget, og derfor bør bøger og andre tunge ejendele pakkes i mindre kasser. Dette vil gøre dem lettere at løfte, hvilket vil skåne jer under flytningen.