Når du er under uddannelse går der meget tid med hovedet begravet i bøgerne, at knække tunge teoritekster, at forberede sig til næste dags forelæsning og kæmpe sig igennem lange eksamensperioder.
[Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de omtalte virksomheder, eller de virksomheder, der linkes til]
For ikke at køre surt i de travle studier, er det vigtigt at slippe læsningen for en stund, pleje sine venskaber, tjene lidt penge ind ved siden af SU’en eller dyrke sin yndlingssport.
Måske er det en idé at undersøge de tilbud, der tilbydes og er knyttet til ens uddannelsessted, hvor der typisk er et stærkt foreningsliv at finde. Med diverse studieforeninger er det muligt at få mere ud af sine studierammer, at udvide sit netværk, deltage i sjove arrangementer samt at styrke sit CV og sin professionelle profil. Læs mere om at tage del i foreningslivet her.
Vær social, og udvid dit netværk
Til de forskellige uddannelsessteder findes der typisk mange forskellige studieforeninger. Både foreninger, der er bundet til specifikke fakulteter og fagligheder, men også tværfaglige foreninger, som danner rammer for, at studerende på kryds og tværs kan mødes, være sociale og have det sjovt. Nogle foreninger har fokus på faglighed, andre på sociale arrangementer, hvor en hel tredje måske byder op til sport, sundhed og aktiviteter. Nogle foreninger arbejder på at klæde studerende på til arbejdsmarkedet og styrke deres karrieremuligheder, mens andre inviterer til koncerter og fester. Ved at indgå i foreningslivet kan du møde en masse nye mennesker og udvide dit netværk. Et godt netværk er i dag af stor betydning, når der eksempelvis skal søges job.
Få et medansvar, og styrk CV’et
At tage del i foreningslivet er med til at styrke din sociale omgangskreds og personlige interesser, men kan også være med til at placere dig bedre professionelt og styrke dine muligheder på arbejdsmarkedet. Det er værd at overveje at lave noget frivilligt arbejde i en studieforening eller i den lokale sportsklub, som du kan tilføje til dit CV. Med foreningsarbejde kan du prøve nogle færdigheder af i praksis og samtidig tilegne dig nogle brugbare værktøjer, du kan bruge på arbejdsmarkedet. Ved at få en specifik funktion i en forening, kan du eksempelvis lære at administrere forskellige opgaver, at føre regnskab, stå for medlemsstyringen, opkræve kontingenter, stå for hjemmesider og bookingsystemer. Hvis du og din forening mangler en samlet platform, en foreningsadministrator, til organiseringen af forskellige foreningsopgaver, kan du læse mere på Winkas.dk. Deres foreningsadministrator vil lette opgavestyringen i jeres forening betydeligt.
Start en ny forening
At tage del i foreningslivet behøver ikke nødvendigvis at være i en allerede eksisterende forening. Måske går du og overvejer at starte din egen frivillige forening ved siden af eller i forbindelse med studiet. Når der oprettes en ny forening, er det værd at overveje og tænke over:
- Formålet med opstarten af den nye forening.
- Om der er officielle eller juridiske krav for foreninger, der skal overholdes.
- Hvilke vedtægter, der skal gælde for foreningen.
- De økonomiske forhold.
- Eventuelt at holde en generalforsamling.
- Om foreningen skal registreres.
- At fortælle omverdenen om den nye forening.