Er du lige startet på en uddannelse? Det kan for nogen være lidt af en omvæltning at starte på en ny uddannelse. Du skal selvfølgelig have styr på det faglige aspekt. Derudover er der også det sociale aspekt, der kan gøre en stor forskel for din studietid.
[Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de omtalte virksomheder, eller de virksomheder, der linkes til.]
Er du kommet i en studiegruppe, kan det gøre en stor forskel, at I har et godt sammenhold i studiegruppen. Det gør de lange studiedage lidt lettere at komme igennem. Vi giver her gode tips til, hvordan I får et godt sammenhold i studiegruppen.
Forventningsafstem fra start af
Når man kommer i en studiegruppe, er det vigtigt at have styr på fra start, hvad man forventer af hinanden, når man er i en studiegruppe. Det er vigtigt, at alle er enige om, hvordan det skal foregå. Det er superærgerligt, hvis man lægger forskellige arbejdsindsatser i studiearbejdet. Er dette tilfældet, vil der typisk være en opdeling i studiegruppen, hvor der er dem, der laver det hele, og dem der høster hele fortjenesten uden at lave noget. Dette vil på sigt skabe splid i studiegruppen. Det er selvfølgelig aldrig sjovt at skændes i studiegruppen. Vi anbefaler derfor på det kraftigste, at I får lavet en klar aftale fra start om, hvad I forventer af hinanden.
Husk de små pauser i løbet af en studiedag
Studielivet kan være både travlt og presset. Det kan hurtigt blive til nogle lange dage på studiet med sin studiegruppe. Det er vigtigt at huske på at få nogle pauser i løbet af dagen. Ellers ender I med at gå hinanden på nerverne. Det kan være en god idé at have forskellige pauseindslag, I kan hive op af hatten. Det behøver ikke være noget vildt eller tage lang tid. Det er dog en rigtig god måde at få en pause fra bøgerne på.
Eksempler på små pauser kan være at hente kaffe nede i kantinen. På turen derhen kan I snakke om vind og vejr. Undgå studierelaterede emner, hvis I vil drage fuld fordel af den lille pause. Slå hjernen lidt fra og snak om noget andet. Et andet eksempel er at have dagens sang. Hver dag vælger I hver en sang. Sangene kan selvfølgelig deles ud på hele dagen. Ved at hive dagens sang frem kan I få 4-5 små pauser ind i løbet af dagene, hvilket kan gøre en kæmpe forskel for jeres arbejdsindsats. Det er også en rigtig god måde at lære hinanden at kende på, hvilket styrker sammenholdet i studiegruppen.
Et andet sjovt indslag kunne også være at have en pakkekalender sammen til jul. Har man et travlt studie, er der ofte ikke så meget tid til julehygge og andre højtider. En pakkekalender er derfor en god måde at have lidt julehygge på og give hinanden små gaver i løbet af december måned. Det er også med til at styrke jeres sammenhold i studiegruppen. Find inspiration til en pakkekalender her.
Brug tid på andet end studier
Studiearbejdet er selvfølgelig det vigtigste i en studiegruppe. Vil I gerne have et godt sammenhold, er det en god idé at bruge tid sammen uden for studiet. Det er en god måde at lære hinanden bedre at kende på. Der er mange ting, man kan lave sammen uden for studiet. I kan lave mad sammen en aften. I kan tage i biografen. I kan spille et brætspil. Mulighederne er uendelige. Det kommer derfor meget an på, hvad I er til, og hvad I har lyst til. Ligegyldigt hvad det er, vil det have en god påvirkning på jeres sammenhold, da I vil få et tættere forhold til hinanden. Det gør studielivet lidt sjovere.