Der findes velsagtens ingen studerende, der ønsker at betale for meget. Heller ikke for et mobilabonnement.
[Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde med de omtalte virksomheder, eller de virksomheder, der linkes til.]
Det kan være noget af en jungle at finde rundt i, når du kigger på de forskellige udbyderes hjemmesider. Alle mener, de har det billigste og bedste produkt. Så hvad skal du være opmærksom på?
Læs med her, og bliv klogere på billige abonnementer.
Vær klar over dit eget forbrug
Det første, du skal overveje, inden du overhovedet stikker hovedet ind til teleselskaberne, er, hvad dit forbrug og dit behov er.
Hvor mange timer taler du, og hvor meget data bruger du?
Det kan også være, der er forskellige features, som du gerne vil have med i et abonnement som fx streamingtjenester. Et selskab som fx Telmore har i en af deres pakker flere tjenester med. Når du har noteret dit forbrug ned og er blevet klar over dit behov, kan du gå i gang med at kigge på de forskellige teleselskaber.
Find et abonnement, der matcher dit behov
Når du har styr på dit dataforbrug og antal timer du taler per måned er du klar til at indsnævre mulighederne. Overvej om du ønsker at købe mobil med eller uden abonnement. Hvis du vælger at købe mobilen uden abonnement, står det dig helt frit for hvilken mobil du ønsker. Der findes i dag nogle rigtig stærke kinesiske modeller, som fuldt står mål med indmaden i iPhones og Samsungs modeller.
Tjek fx mærket Huawei, som forhandles hos Yousee.dk.
Når du har undersøgt de forskellige abonnementer og fundet nogle, som matcher dit behov, ender du sikkert ud med en håndfuld. De fleste teleselskaber har nogle standardpakker, hvor dit behov ligger nogenlunde inden for rammerne.
Husk at tjekke det med småt
Når du har fundet det abonnement, som du gerne vil have, så husk at tjekke det hele igennem i sømmene. Det vigtigste at være opmærksom på er sådan noget som bindingsperioder, hvor god dækningen er, der hvor du bor, og hvordan afregningen foregår.
Det er ikke sikkert, det er noget, du lige kan se på hjemmesiden eller i butikken som det første, så husk at spørge, hvis der er noget, du er i tvivl om. Der er ikke noget værre end at skrive under på noget, du ender med at fortryde.
Det sidste, du skal huske, er at holde dig opdateret med dit abonnement. Det kan sagtens være, at dit teleselskab kommer med nogle bedre pakker efter 6 eller 12 måneder. Kig ind på deres hjemmeside og ring til dem, hvis du ikke er tilfreds med det, du har, i forhold til det du kan se, du kan få. De kontakter nemlig ikke altid dig og tilbyder en billigere løsning – det er noget, du selv skal gøre i de fleste tilfælde.