Hvis du lever på SU og efterhånden er træt af at spise spaghetti og ketchup, så er du langt fra den eneste.
Heldigvis er der mange gode og nemme muligheder for at kunne lave lækker mad uden at skulle betale en bondegård for det. Denne artikel giver dig nogle råd til, hvordan du kan klare den opgave.
[Følgende artikel er betalt og udarbejdet i samarbejde
med de omtalte virksomheder, eller de virksomheder, der linkes til.]
Det er ikke så interessant at spise kedelig og dårlig mad hver eneste aften, fordi budgettet simpelthen ikke rigtig rækker til mere. Er det tilfældet for dig, er det måske på tide at prøve noget nyt, og her kan den første idé være at kigge dig om efter noget fornuftigt udstyr til køkkenet.
Det kunne eksempelvis være Sous vide, som laver billigt udstyr af høj kvalitet. Der er tale om køkkenredskaber, som i høj grad gør den komplicerede madlavning nemmere – og formentlig også langt sjovere. Derfor er det en god investering enten at anskaffe sig eller måske ønske sig i gave, hvis budgettet er lidt for stramt lige nu.
Der er ofte tale om helt enkelt udstyr, som bare gør hverdagens lækre madlavning lidt nemmere. Eksempelvis bøfringe til at forme bøffer eller vakuumpakker, som bare får dit kød til at smage som en drøm. Der er mange gode grunde til at kigge efter Sous vide udstyr.
Gå på tilbudsjagt – maden er stadig lækker
Der er ingen, som har sagt, at maden ikke kan være lækker, bare fordi den er sat lidt ned. Det er simpelthen en misforstået tankegang, at maden smager dårligere, fordi der er udløb på den i morgen. Selvfølgelig er der nogle områder, man skal være opmærksom på, og selvfølgelig er det ikke optimalt at købe mejeriprodukter, hvor datoen allerede er overskredet.
Men skal man have kød samme dag, og et lækkert stykke er sat ned, fordi det efter pakningen kun kan holde sig til i morgen, så er det altså ikke noget problem at smide det i indkøbsvognen. På den måde sparer man en masse kroner, og man får mulighed for at lave den lækre ret, man håbede på.
Det samme gør sig gældende med en masse andre madvarer. Eksempelvis grøntsager, hvor man jo bare lige kan tjekke ordentligt efter, før man tager dem med sig hen til kassen. Der er ingen grund til at gøre et større nummer ud af det, end det er, for hvis man ikke finder lækre tilbud, så kigger man måske bare efter igen dagen efter.
At udfordre sine smagsløg på en billig måde
Det behøver faktisk ikke altid koste så meget at lave spændende mad. Eksempelvis er krydderi et nøgleord, som rigtig mange glemmer at gøre brug af. For hvorfor ikke forsøge at gøre maden spændende og anderledes med krydderier, som måske endda giver retten en helt ny oplevelse. Det er ikke så vanskeligt eksempelvis at bruge nogle lidt stærkere krydderier for at ændre nuancerne, og man behøver jo ikke putte halvdelen af chili-bøtten i for at pifte det lidt op.
Ønsker du at forkæle dig selv en sjælendt gang, så prøv et af koncepterne fra DiningSix – https://restaurantklokken.dk/, https://www.diningsix.dk/, https://restaurantbasso.dk/ eller https://restaurantkoed.dk/